bars rotate

Opleiding hbo-Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT)

Radiologie en nucleaire geneeskunde
Ben je geïnteresseerd in de unieke combinatie van techniek én patiëntenzorg? Lijkt samenwerken met andere disciplines binnen het ziekenhuis jou boeiend, net zoals onderzoek uitvoeren? Dan is de hbo-opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) echt iets voor jou.

Duale opleiding hbo-MBRT
De duale opleiding hbo-MBRT duurt vier jaar en leidt op tot Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige (MBB’er). Na het behalen van het diploma kun je als MBB’er gaan werken op de afdeling radiologie, radiotherapie, nucleaire geneeskunde of echografie. Je kunt in het LUMC kiezen voor de hbo-MBRT radiologie of de hbo-MBRT nucleaire geneeskunde.
Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je minimaal een havo-diploma of mbo4-diploma nodig. Bij voorkeur een profiel met wiskunde B en natuurkunde.

Hbo-MBRT radiologie
Een MBB’er op de afdeling radiologie voert onderzoeken uit van bijvoorbeeld hart, skelet, longen, buikorganen en bloedvaten.
Je voert deze onderzoeken uit op de röntgenkamers, spoed eisende hulp, CT, MRI of angiografie/interventie. 

Hbo-MBRT nucleaire geneeskunde
Een MBB’er op de afdeling nucleaire geneeskunde brengt met behulp van radioactieve stoffen de werking van organen in beeld, bijvoorbeeld het hart of de nieren. Daarnaast kunnen ook tumoren of ontstekingsprocessen in beeld worden gebracht met behulp van speciale apparatuur (PET-CT).

Solliciteren?
Momenteel zijn er geen vacatures. 
 

© 2015 - 2020 Leids Universitair Medisch Centrum | Algemene Voorwaarden